UTILAJE-AGRICULTURA.COM.RO

MASINI PENTRU PRELUCRAT SOLUL

Exista 47 produse.
MASINI PENTRU PRELUCRAT SOLUL

Masinile de prelucrare a solului sunt destinate lucrarilor de prelucrare a solului cum ar fi: aratul, pregatirea...

Mai mult

Subcategorii

 • Pluguri

  Lucrarea cu plugul sau arătura este cea mai veche lucrare care s-a aplicat solului şi în acelaşi timp cea mai importantă lucrare. Plugurile intră în categoria maşinilor agricole de lucrat solul şi sunt destinate efectuării arăturii, lucrare prin intermediul căreia se realizează desprinderea solului în brazde, mărunţirea şi răsturnarea acestora pe o adâncime determinată din stratul arabil al solului, creându-se condiţiile necesare pentru buna dezvoltare a plantelor. Acestea mai sunt folosite şi pentru afânarea solului (unul din efectele cele mai importante care se realizează prin arătură) şi încorporarea în sol a resturilor vegetale şi a îngrăşămintelor organice sau chimice. Plugurile sunt destinate prelucrării solului. La noi găsiți pluguri de cea mai bună calitate, la cele mai bune prețuri cu 2,3,4, 5 trupițe, simple sau reversibile.

 • Grape cu discuri

  Grapele cu discuri sunt destinate executării lucrărilor de prelucrare a solului în vederea aratului și a lucrărilor de dezmiriștire și de preparare a patului germinativ în terenuri mijlocii, grele și foarte grele, pe terenuri cu panta maximă de 12 grade. Grapele cu discuri sunt folosite pentru: întreținerea solului în intervalul de la arat până la semănat, când se efectuează mărunțirea bulgărilor și nivelarea arăturii, prelucrarea solului pe intervalul dintre rândurile de pomi și viță de vie, desființarea culturii premergătoare cu încorporarea în sol a resturilor vegetale și pregătirea patului germinativ cu încorporarea în sol a îngrășămintelor și erbicidelor. Grapele cu discuri se clasifică după următoarele criterii: • După destinație: - pentru culturi de câmp; - pentru vii; - pentru livezi: • După modul de cuplare la tractor - tractate; - purtate; - semipurtate. • Dupa greutatea G0 ce revine pe disc: - Grape ușoare (15-20 da N); - Grape mijlocii (20-30 da N); - Grape grele (30-45 da N).

 • Masini de afanat solul

  Prelucrează în profunzime solul până la 65 cm fără a amesteca straturile de la suprafața cu cele din adâncime, mărunțește straturile de la suprafață și pregătește patul germinativ în terenurile nearate. Scarificatoarele se utilizează pentru afânarea rocilor si a solurilor înghețate care nu pot fi prelucrate cu masinile de construcții obisnuite: excavatoare, buldozere, screpere Cu ajutorul scarificatoarelor se prelucrează solurile înghețate si tari. Săparea pământului cu ajutorul lor si transportul lui la distanțe mai mici de 4 km cu screpere cu cupe întărite este de 3-4 ori mai ieftin decât în cazul afânării pământului cu ajutorul explozibililor si a încărcării lui în autobasculante, folosind excavatoare. Tehnologia de lucru cu scarificatorul este, de asemenea, de 2-3 ori mai ieftină decât în cazul folosirii încărcătoarelor. Productivitatea muncii în cazul folosirii scarificatoarelor este de 3-4 ori mai mare decât în cazul excavării precedată de afânare cu explozivi.

 • Freze

  Frezele se folosesc pentru pregătirea terenului în vederea însămânțării. Procesul de lucru executat de freze consta în tăierea cu ajutorul cuțitelor a feliilor de sol și antrenate apoi spre partea posterioară a frezei. Principalele cerințe ce se impun lucrărilor solului executate cu ajutorul frezelor sunt: • Solul să fie bine mărunțit și afânat; • Freza în procesul de lucru nu trebuie sa contribuie la pulverizarea și îmburuienarea solului ceea ce din punct de vedere agrotehnic reprezintă o mare deficiență; • Fundul brazdei trebuie să rămână neted fără creste; • Suprafața solului lucrat trebuie să fie netedă și lipsită de resturi vegetale.

 • Combinatoare si compactoare

  Destinat pregătirii patului germinativ în vederea semănatului, pe terenuri arate în prealabil, atât pentru culturile de toamnă cât şi pentru cele de primăvară-vară.

 • Cutivatoare (prasitori)

  Sunt destinate executarii lucrarilor de prasit pentru cultivatia totala si afanarea solului, realizand o buna copiere a solului si adancime uniforma de lucru. La cerere, pot fi dotate cu rarite pentru deschis rigole sau bilonat. De asemenea pot fi dotate cu echipamente de fertilizare.


produse pe pagina

produse pe pagina

Contactați-ne

Telefon:Pentru informații și comenzi: 0742.84.23.06, 0251.48.68.24 mail: ingcomion@gmail.com.

Contactați echipa noastră!

Buletin de știriCod Unic de Identificare: RO 2306554 Nr. Registrul Comertului: J16/978/1991

Protectia consumatorului A.N.P.C.

Viziteaza magazinul Utilaje-agricultura.com.ro pe ShopMania